nu får han ta och komma hem

.... min lilla Joakim har varit och jagat med en gubbe ikväll efter jobbet, som han aldrig träffat utan bara ringt till. Han åkte iväg och tidigare ikväll och då det började bli mörkt vågade jag mig ringa honom för att höra om han var påväg hem.
Han svarade inte, och nojjig som man är tror man ju något har hänt, typ : att gubbe mördat honom och tagit Nikita eller så, ja ni som känner mig kan ju förstå hur jag satt och bet på naglarna. Efter ett tag så ringer pappa, vet du hur det gått för Joakim, har han skjutit, jag får inte tag i honom, och då är jag upptriggad igen. Räcker det inte med att det är storm så man hör takplåten på huset bullrar och att det spöregnar + bäcksvart utomhus? Snacka om att skrämma upp sig själv.

Jag har bara för ett tag sen fått tag i honom, och det var ingen fara, han är påväg hem, men då i hans tur säger han att han ite vet vart han är och att han har kört in på fel väg? Men hallå, det känns som i en dålig skräckfilm, något borde ju hända, tycker man.
Han har ännu inte kommit hem, och det stormar utanför dörren.

__________________________________________________

Om inte annat kan jag berätta att jag har blivit helt drogad utav min iphone NEHEee, det visste ni väl inte? Jag har ett spel som heter Wordfued och det har blivit rätt många timmar framför telefonen..
Startar nya spel hela tiden. Ni som har smartphone, pröva vetja.

Nej, nu är det dax att slå sig ner ordentligt i soffan och mysa tills min familj kommer hem. Jag har ju trots allt pluggat i 3½ timme + wordfued.. pju.

Imorgon väntas jobb, doktor & jobb..

sjuklingen blir inte bättre.

Hej Allihopa, och tack för alla gratulationer idag, på telefon och fejjan.

Trodde dock att jag skulle få en bra och skön natt, men det fick jag inte, är uppe unge fär 20ggr per natt för att snyta mig, dricka vatten, trycka i mig en ipren då och då, och äta en halstablett, vakanr så fort jag hostar, och det är inte det värsta, utan jag stör resten utav min lilla familj som ligger och sover ;/
Hur jobbigt är det inte att vara förkyld? Jag hade nästan glömt bort hur jobbigt och tråkigt det är.
Jag lever iaf, och det har ringt en hel del på telebobben idag, från tidig morgon till nu. Svärmor har ringt och sjunge, Svägerskan Therese har ringt och sjungit och Frugan har ringt och sjungit, (en kort lite visa) Resten som ringt har klagat på stämman, eller att dom är förkyld, om man nu ska tro på det.
 
Tänkte sätta mig med skolarbetet idag, men lååångt inne i mig säger det ifrån och tycker att jag ska ha vilodag i dag, då det ändå är min dag, så jag har bestämt mig för att böckerna och arbetet få ligga på hyllan idag, iaf tills ikväll. Jag vet inte om jag ska göra någor snabbt arbete ikväll, efter jag kommit hem från jobbet.

Måste bara lägga till att jag inte är dödsjuk, det är därför jag är på jobbet. Jag har inte feber och inte ont i halsen, egentligen så är det bara snuva och hostan som gör mig vansinnig och ond i halsen. Annars är jag pigg och känner mig glad. Annars hade jag aldrig sörvat mina söta gamlingar om jag vart sjuk.

_________________________

Igår kväll åkte Joakim och såg på jägaren 2 och kom hem 23.30 så jag låg och sov när han kom hem, men hörde ju naturligtvis då han komme hem, och då låg vi och pratade och bara rådde om varandra, sånna stunder älskar jag, jag har det så jävla bra bara..
Imorse gav han mig en riktigt rolig och fin present som ni får höra om till nästa helg, Då kanske det kommer lite bilder med.
Vi ska nämligen åka ut på äventyr, och jag tror det blir skit kul. Jag och Joakim gör sällan saker tillsammans, förutom att laga mat och duka på/av bordet, så för min del är det jätte värdefull tid som jag ska få med honom nästa helg, plus att jag fått en natt på något hotell senare framöver. , som han inte tänker berätta om, (vart, när, hur), för det finns tydligen i en utav hans planer.

________________________

Första veckan i oktober åker vi till Ikea i sundsvall, och jag längtar verkligen. Har varit dit en gång tidigare. Och nu så ska jag få träffa mitt kära kusinbarn Henry ♥ och hans familj, det ska bli kul att få träffa honom påriktigt och inte bara se honom på tv och telebilder ;)

Det var allt för mig.

Ha en bra dag allihopa.

lucky me

Idag tänkte jag hoppa på ett kvällsshift och arbeta lite, inbillar mig själv att jag är frisk, jag menar, jag städade hela lägenheten igår.
- Dammsugade (alla rum)
- Skurade golvet (alla rum)
- Dammtorkade
- Tvättade
- Hängde tvätt
- Plockade ur/in i diskmaskinen.
- gjorde mysigt och tände ljus för att även få upp lite värme.
Ja jag gjorde en hel del igår, trots att jag är förkyld. det var jobbigt och jag blev anfådd för minsta lilla, men jag fixade det.

Jag borde ju fixa ett kvällspass utan problem, är lite snuvig bara, och lite hes. Men det är inte så farligt.

_____________________________

Imorgon på min egnaste dag så jobbar jag typ 15.oo-21.oo så det blir inte bullefika imorgon inte, kanske inte torsdag heller.
Men det är inte så viktigt för min del, jag vill inte ha uppvaktning egentligen, och inge presenter, det är en helt vanlig dag och man "firar" att man blir 1år äldre, känns ju bara jobbigt...
Men det hinns fika, jag tvivlar inte.

:) den 28e sep fyller min bror år, 28 faktiskt. ;D Jag vet precis vad han ska få utav mig.

_____________________________

Nu på morgonen har jag hunnit duscha, med Nikita som beskådare, och jag har hunnit skicka in några uppgifter. Igår kväll skickade jag in kanske 5-6 uppgifter, jag är stolt faktiskt. ;D Men idag tog det emot att göra det, laddar batterierna för jobb ikväll istället och myser på soffan...

sjukling

Vi har landat i östersund (det gjorde vi igår), och det känns både bra och dåligt, hade vela vara hemma i åsele för jaktens skull och för att Nikita ska får vara ute i skogen, det finns massor med fågel i Gafsele och det är så roligt.
Men för det bra så får jag vara med joakim.

Ska krya på mig idag, med hjälp av lite dammsugning och skura golvet hade jag tänkt, jag är inte riktigt klok jag vet. Men för att dagen att gå måste jag göra något, kan inte bara ligga.
Efter detta tänke jag ta tag i mina böcker, läsa och göra massa uppgifter. Det bör jag orka.








jag är världens tacksammaste för att jag har fina människor runt omkring mig, en pappa, mamma och en bror som jag älskar. Jag har en egen underbar "liten" familj som består av en finnspets och en kille som gör mig glad varenda dag, jag är lycklig varje dag jag ska lägga mig och sova, och jag vet att jag är lika lycklig då jag stiger upp igen.
ja, livet är helt enkelt underbart. <3

Nu är det dax att göra lite nytta.

återkommer kanske..

snart åker jag till östersund igen...

Det känns inge roligt, det går dåligt på jakten, trots att det kommer fram nya spår och det finns älg på skogen, så är det svårt för alla våra hundar vi ha på jaktlaget. Det 'r hundar som har ca 1-3 år, Bira (pappas) hund är 2 år och det är inte lätt för henne att veta vaed hon ska göra, hon är som alla andra hundar, skäller på fågel, rådjur, harar, köksiken, ekorrar mm. Men vad kan man begära av en sån hund?

Igår fredagen den 16e så kände jag mig slö och orkeslös, jag kände inte riktigt igen mig själv, ville hem från jakten och bara lägga mig. Det är bara inte för att jag har en tröttsam hund som behöver 100% bekräftelse på att hon är där jag är, och vill alltid ha min uppmärksamhet. Utan det kom igår kväll, somnade på sofffan, vaknade när mamma och pappa kom hem från jakten. Jag  hade ont i huvudet och kroppen, men jag kunde aldrig misstänka att jag var sjuk. 
Idag slog det till.  Pappa väckte mig i morse, jag var seg och var väldigt väldigt hes och slemmig i halsen, trodde att det bara var något som man kunde få under natten när man varit ute, så jag tänkte att jag ändå skulle följa med ut, jag ville ju inte förlora en jaktdag tillsammans med laget eller med Nikita. Så jag packade min säck, bössa, gps och halsband till Nikita och packade in i bilen, so far så kändes det bra. :)
Tills förmiddags älgjakten var gjord och jag fick hög feber, blev dåsig, varm och ont i halsen så jag knappt kunde svälja mitt varma goda tee. Där avbröt jag min älgjakt. Men jag var fullt medveten om att, har jag Nikita med mig idag och att min plan har varit att gå ut med henne, då får jag vara hur dålig som helst för ut i skogen ska hon, och det fick hon, vilket blev goda resultat.
Ståndskall på ungefär 5-6 fåglar i några minuter, jag smög fast ändå med rask fot för att ta mig fram, hon är så osäker än, så hon markerar alltid i regel på fel träd, men ni som gått på stånd förut vet ju hur pulsen stiger ändå, och hur man håller bössan i famnen för att snabbt kunna skjuta. Nikita är duktigt, hon ligger ute väldigt bra och söker galant om jag får säga det själv, hon markerar träd, jag smyger fram, siktar för att se, men det finns ingen fågel av det jag kan se, Nikita är osäker, det ser jag på henne, hon hoppar från träd till träd och känner vittringen men inte vilket träd den sitter i, medans hon velar och jag smyger fram lite mer så flyger dem iväg. Det är en lång berättelse och jag orkar egentligen inte ta den nu. Men det har varit en spännande dag, och det känns jävligt att behöva ligga hemma och vara sjuk i morgon när man kan vara i naturen, men det är väl bara att krya på sig och se till att man kan komma på jobbet på Måndag, annars måste man väl sjukskrivas, och det vill jag verkligen inte.....

Ikväll har jag fått mig 2 jägermaister av pappa och mamma, och jag vet inte om det blev bättre, tempen steg och jag blev dålig, rödblommig. Jag drack sockerdricka och massvis med godis, bara för att min pappa skämmr bort mig så fort jag bli dålig, ni som vet så är jag ju pappas jänte ;D .....
Vi hyrde en bra film och såg på den.

Nu har vi lagt oss alla, och jag hoppas att jag är helt frisk imorgon och inte känner av något, men vad är oddsen?
Knappast.
Kanske hinner plugga lite imorgon, pappa förbjöd mig ikväll eftersom jag borde ligga i soffan och mysa istället, så jag gav fan.

Imorgon åker vi tillbaka till östersund, längtar inte. vill vara hemma, eller mest i Borgafjäll där det är lugn och ro. Har inte träffat mina svärpäron på evigheter, så dom saknar jag med.


älskar dig så himla mycket...

Min lilla bebis då hon var liten.. 9 v

Jag & Nikita hösten 2011

ä l s k a r .... e r .......

Fredag

Har varit i skogen hela långa dagen, inget har det blivit idag heller. Jag har blivit riktigt stolt idag iaf.
Vi gick och gick med Nikita och inget hände. Efter ett tag då vi kom fram på en liten skogsbilsväg så stötte vi upp två hönor, Nikita labbade efter, men med tanke på spöregnet så hade hon svårt att lokalisera vart dom landade och sprang därför in i skogen och TOKSÖKTE, hon var borta i en evighet, men sedan gav hon upp och kom tillbaka.
Kan säga att jag har en riktgit trött hund nu som ligger i vardagsrummet och sover efter lite mat och goda ben.

När vi kom till bilen var det bara att klä av sig, alla regnkläder med mera innan man kunde sätta sig i bilen, det var sjuukt vad det regnade.
Men nöjd fick jag bli... :)

Ikväll hade jag tänkt och slappna av, inte plugga inte göra något. Umgås med folk och dricka en öl.
Så blev det inte, har redan suttit och skrivit ett arbete och skickat in, och jag har dammsugat, tankat bilen, skjutsat min bror till några kompisar och packat ihop alla mina saker tills söndag.
Nu lämnar jag datorn ett tag och vilar mina ögon och min kropp.

Sep 8e

Det var ett tag sen nu, framförallt över en dator, har aldrig kommit eller lyckas klura ut hur man lägger ut bilder via iphone eller hur man hoppar ner i rader. Det blir jätte konstigt. Men nu har jag dator, och internet, iaf nu när jag är hemma i åsele.

Jag har varit i Åsele nu i 7dagar, och det enda vettiga jag egentligen gjort det är att jag & hämtat Nikita i dorotea. Det var så himla snällt av J att åka från fjället till dorotea med henne så jag fick möta upp dom där, nu är hon här iaf, och jag är glad.

Det har blivit lite älg, men det finns. Det jobbiga är bara att vi har unghundar, som har svårt för sök och ligga ute, men dom lär sig väl till slut dom med. Tar bara lite längre tid. Dessutom så har det regnat som om himelen varit öppen, blöt, ömh... JA det har vi blivit allihopa, speciellt hundförarna som har gått i riset.
Idag fick vi tack och lov fint väder, varmt och soligt. Vilket jag var väldigt glad över.
Första dagen ute med Nikita i skogen, och med bössa, jag trodde det skulle bli något men icket. Hon har bra sök, riktigt bra sök och ligger ute väldigt länge, 10-15 min.
Hon fick en skogspromenad över berget och ner på ungefär 1½ timme.

Vi har också fått vår nya Garmin pejlare idag som vi ska använda på Nikita, nyaste halsbandet med mera. Känns super skönt, och jag ska pröva den i morgon så jag får se på ett ungeför hur långt ifrån mig hon sticker, som "hundförare" vill man veta var dom är, det är viktigt.
Trodde Nikita inte skulle ligga ute så mycket som hon gjorde, och jag blev nästan nojjig. Gillar inte då hon är borta länge och man inte kan se hur långt bort hon är, och om hon är nära en väg eller något liknande.
Så den nya pejlen testas imorgon då jag ska försöka skjuta den första fågeln åt henne, det vore ju min guldjakt detta år då.

_____________________________________

Ja, jag har ju börjat studera nu. USK vilket känns väldigt roligt. Jag får utbildningen gratis och behöver inte betala böckerna heller, så varför inte gå utbildningen? Jag vet själv att jag kommer ha svårt för att lämna sjukvården och jag trivs så himla bra, fast jag då och då inbillar mig att jag vill bli något annat. Jag vill, men känner inte att det finns möjligheter när jag bor tillsammans med en människa som jag vill hinna umgås med, + en jakthund som jag vill få i toppform, man kan inte alltid välja att gå en dröms väg. (kan inte bara tänka på mig själv) Så är det bara.. Jag tror inte att jag kommer må sämre för att jag gör något som jag kanske inte ÄLSKAR till 100% men det är ju något som jag inte kan släppa taget om heller, så jag kände att det bara var att gå all in.
Jag har inget att förlora, eller jo tid med J&N men jag hinner.

Sen så finns det mycke andra planer. Vi ska flytta, belive it or not. Vi kommer flytta till fjället, där vi hör hemma som bäst. :)

Så mina planer är nu att börja små packa, och jag ska se till att åka på ikea dom närmaste veckorna och köpa mig lite saker.

_____________________________________

Nu när jag svamlat så har jag inget mer att säga, jag är riktigt trött. Kliver upp 04.30 på morgonen för att göra i ordning för att åka till Gafsele att jaga, och sen kommer man hem kl . 16.30 och då äter man och pluggar sig trött och sen blir det bara sängen rakt på.

Får lite ångest över att det snart är söndag och att jag måste sitta och åka bil till Östersund och fortsätta jobba, även om det inte är länge kvar. Jag biter i det sura äpplet och lever livet så länge.





- jag trivs med livet, och jag är hemskt glad med det jag har. Jag kunde inte haft det bättre. Jag har världens bästa pojkvän som finns för mig, underbara människir i min omgivning som får mig glad och känner mig levande.
Jag är förlovad, och har en finsspetsvalp, som (många gånger gör mig galen) men väldigt glad med, som jag älskar. åh, går inte att beskriva. Saknar mycket hemma i åsele, men så länge jag har dessa grejer, så tycker jag att det räcker.

Evelina Hellström

Det bästa som hände mig i livet var när min son föddes den 17 oktober 2012.

RSS 2.0