Amning

 
Att amma, det är både och tycker jag. Jag ammar L men skulle det vara så att han inte blir nöjd, vilket han inte blir varje gång, så får han ersättning, det är ofta jag börjar med ersättning på EM eftersom min mjölk blir tunn och har väl helt enkelt inte så det räcker. 
Många gånger tycker jag det tar tid och är jobbig, mest för att jag är en människa med spring i benen, jag tycker att jag kan göra så mkt annat Istället för att sitta stilla. Men många gånger är de väldigt mysigt med. 
Jag tycker det är jobbigt också eftersom jag många gånger vill ha lite "egen" tid och låta Joakim vara med honom,  men få måste jag alltid anpassa hans mat tider, vilket gör mig stressad. 
Men jag kommer vilja fortsätta amma honom, mest för att innerst inne intalar jag mig att han klarar sig ifrån att bli sjuk bättre, vilket säkert många barn som får ersättning också kanske klarar sig i från, det känns bäst i hjärtat bara. 
Varje gång han får ersättning så har jag också alltid erbjudit mitt bröst, vilket jag gör VARJE gång, vilket jag tycker är viktigt om man vill behålla lite mjölk, för samvetets skull. Jag ger oavsett hur lång tid det tar i mellan gångerna så får han alltid bröstet innan, efter kl 15.00 så behöver han lite tillägg, 
 
Nog om amning. Alla gör som dom vill och känner, det finns inget rätt och fel,
 
...............................
 
Idag har har jag gjort någon timme på jobbet för att friska upp minnet lite inför lördag, för på lördag då börjar jag jobba mitt första pass efter Lukas födelse. Eller jag gick från jobbet i slutet av September och Lukas föddes den 17e oktober så om vi säger att jag har varit hemma i ca 5 månader totalt, och det känns som en evighet, jag förstår inte hur man kan vara hemma och tycka det är BRA. Jag är inte personen som orkar och klarar av det nå längre än såhär, jag behöver stimuleras och träffa folk för att må bra, det är en del av mig och min personlighet, idag kände jag verkligen att jag trivs på mitt jobb, det kan vara nyttigt att få vara ledig från jobbet ett bra tag och sen komma tillbaka med rakare rygg och mer energi,vet känner jag. 
Jag börjar inte jobba hel eller halvtid, men jag går in och jobbar var tredje lördag, möjligtvis att jag hoppar in stor helger, som påsk mm, bara för att få träffa folk. Allt beror ju på Lukas, hur länge han tänker amma och om det finns möjligheter för barn vakt eller om pappa Joakim kan var hemma med honom. ;) 
 
tidén löser alla problem, så småning om. 
............................
 
På lördag åker vi alla hem till Åsele för att Joakim ska hjälpa pappa att riva ut köket, pappa och mamma ska få ett nytt och fint kök hemma, det kommer bli så bra, och köket som finns där nu måste rivas helt eftersom det ska till försäljning. 
Vi kommer att stanna i Åsele tom måndag, och kl 13.00 ska våran lilla grabb få sin första vaccinations spruta, det känns så bra att Joakim följer med, för det gör så ont i mitt mamma hjärta när Lukas skriker, det är inte bara att vara mamma, man ska ha tålamo. Och ett hjärta av STEN många gånger... Jag kommer även se till att väga och mäta honom för de var jätte länge sen sist. 
 
...........................
 
nu känner jag mig nöjd med det här inlägget! :) 
 
fina borga
 
 
 
 
Jag saknar dig enormt, kan inte förstå att du är borta än idag! 
   
 
 
 
 
 

Inspiration

 
 
 
 
Hej!
Ny dag och nya tag! Igår åkte jag och Lukas hem till mormor och morfar i Åsele, vi fick samåka tillsammans med Johanna som skulle till Umeå, det blev lämpligt då att få åka dit med henne och sen åka hem igen till fjället. Det är så mysigt att få komma hem, så kul när Lukas får träffa mormor och morfar och även morbro, han blir så glad, och det är kul att se sina föräldrar glada. 
Ca 21.00 vat vi i fjället, och jag trodde aldrig Lukas skulle somna om, det är nackdelen att kanske samåka, rutinerna blir ojämna och inget blir som förut, vilket kan förstöra en hel del förening liten bebis som är van att ha det på. Ett 'visst vis' . Men nattEn blev inte förstörd, och jag är så glad att Joakim tog honom för läggning igår, jag vet inte om det är fler än vi som har problem med att somna in, Lukas tycker det är jätte jobbigt, ändå som sagt så följer vi rutiner ganska bra så det blir lugnt och stilla på kvällen men ändå vill han inte somna, men vi kämpar på. 
 
Jag är glad att Joakim finns som sagt eftersom jag har typ dragit på mig en förkylning IGEN! Jag blir så himla arg, varför får jag aldrig vara frisk? Tycker det är så ofta att jag blir sjuk nu, det är inte lägligt nu. Jag har så mycket jag vill göra nu, jag vill se till att börja kunna använda svärmors overlock maskin och börja pyssla lite, jag vill fortsätta min träning som jag började. Jag får så mycket inspiration av folk sm går ner i vikt och verkligen kämpar, men så fort man är förkyld eller dåligt så fäller man till botten igen, så typiskt. 
 
Idag trots att jag tror att jag hade feber i natt då tog jag Lukas och gick ett varv runt byn här i Borgafjäll, inte långt Inge PW utan väldigt väldigt lugnt, och jag höll på ta livet av mig, tänk att kroppen kan bli så trött. Men samtidigt får jag dåligt samvete över att Lukas ska ligga inne en hel dag, så det är hel värt den plågan. 
Nu ligger lilla drängen ute i vagnen och sover ute i solskenet och -8 grader, det älskar han verkligen, jag med. 
jag har ätit varm nyponsoppa med mandelbiskvier och dricker citronvvatten med mandariner, det ska bli bra....
 
 
Jag har en bokad tatueringstid på Fredag som jag inte kan missa, jag har för över 1år sen fått ett presentkort av Joakim i födelsedagspresent, som jag måste använda och boka innan datumet går ut, kommer jag inte på min tatueringatid måste jag betala en summa och förlorar Joakims pengar sm han har gett mig. <3 
 
..............................................................................
 
Det händer inte så mkt annars!
Jag är nöjd med mitt liv, och att jag får dela det med Joppe och att vi tillsammans fått världens finaste barn, gör mil bara ännu mer lycklig. 
 
 

Godkväll

 
Hej allihopa! 
det blir långt i mellan gångerna jag skriver här, mest för att tiden jag skulle ha suttit här, spenderar jag hellre på Lukas och hans framsteg i livet. Det är så otroligt, det lilla livet jag fick på bröstet kl: 23.05 var de bästa ögonblicket i mitt liv. 
Idag ligger han och pratar och till och med skriker, det finns någon som hört sin egen röst och verkar gilla den. Det är så underbart att få vara mamma, att verkligen se och känna att man behövs i livet för någon, att veta att det är mianhang är trygg hos, och självklart hos sin pappa med och många andra också, men att det oftast är jag eller Joakim som kan trösta honom ordentligt, att det är jag som bär maten till honom och att Lukas vet det så säkert. 
 
Vilket system, det är helt otroligt. 
När man själv får barn förstår man att sina föräldrar älskar en och aldrig kommer sluta, tills den dagen dom dör. 
 
imorgon tänkte jag och Lukas åka hem till Åsele en snabbis, det känns bra, vi har inte träffat mormor och morfar på väldigt länge, men det blir bara över dagen eftersom att vi kommer åka med Johanna Jensstad härifrån Borgafjäll och sen åka tillbaka när hon kommer från Umeå.  
Hoppas jag får sova så bra som vi alltid har fått dom senaste veckorna, problemet med L Bara det att han har svårt för att somna, jätte svårt, jag hoppas det löser sig med åldern...?
 
På fredag så åker jag och mon lilla familj till Östersund för att träffa svägerskan (faster) och hennes familj, men inte bara därför. Tänkte tatuera mig när jag ändå är där, vad det blev för er som inte redan vet får se i efterhand, har ni tur dyker det upp en bild någonstands. 
 
 
Godnatt på er alla! 
 
 

Första inlägget

Då gör jag mitt första inlägg via min efterlängtade iPad! Tillslut bestämde jag mig för  att det får bli den nya ipaden med retina skärm wifi + cellular dock endast 32GB då jag verkligen övervägde min användning utav minnet, 64GB kändes överdrivet för min del. Jag har ju trots allt lite erfarenhet av minnen, inte av mitt eget för det suger, men min iPhone har 16GB och fet räcker mer än någonsin, jag tror jag haft över 2000 bilder. 
 
 
jag skriver sällan, kommer mig aldrig för att starta datorn för att blogga, kolla vk, Aftonbladet, jaktbloggar, väder mm trots att det är något jag behöver. Men nu när ipaden landat hemma hos mig kommer det nog definitivt bli fler inlägg, jag lovar inget men jjag hoppas jag kunna underhålla er med mina tråkiga inlägg! ;) 
 
-----------------------------------------------------------------
 
Hur är det med Lukas? 
Han har blivit så stor han väger säkert 6,6kg om inte mera, eftersom vi bor 10mil från närmsta BVC ställe så har jag inte vägt honom, men det blir nog alldeles snart eftersom man ska få sin 3månaders spruta! Huvva, jag är inte spruträdd men jag tycker det gör ont i mammahjärtat att se sitt barn få ont eller bara uppleva smärta! 
Vi mår bra annars, det känns som det var flera år sen han föddes, nu  "pratar" han, äter på sina händer, påfrestande ögonen att gå i kors, rullar sig från mage till rygg och från rygg till mage, detta var ju ett tag sen han började med! 
dreggelskydden/halskragen är väl kanske det bästa som uppfunnits, Lukas dregglar som aldrig förr och det är skönt att inte behöva byta blöta kläder jämt!
Finns det något mer? 
Nä jag är ganska så lycklig och har det så bra! Kär och galen, och har världens finaste barn! 
 
 
Nu ska jag fortsätta njuta av kaffet medan drängen fortfarande sover! 
 

Evelina Hellström

Det bästa som hände mig i livet var när min son föddes den 17 oktober 2012.

RSS 2.0