Fjällensdag

Hej Allihopa
i helgen har vi haft "Fjällensdag" på kartan! I några veckors planering, att skriva ut, förbereda, ringa knallare, fixa för bagarstugan, klippt, byggt och få upp alla öl/mat tält, bänkar, ställa i ordning, fixa tipsrunder och lite aktiviteter för barnen så är helgen tyvärr slut. Det har krävts mycke tålamod intresse och angagemang för att försöka så gott det går att få ihop den här dagen, för att få både knallare, besökare och även oss nöjda.
 
Vi som har arbetat med detta har tyckt att dt varit riktigt roligt, vi  har varit 4 tappra ungdomar som kämpat morgon/kväll för att verkligen få detta att bli så bra som möjligt, trots att vi inte är några "erfarna" arrangörer. Men vi 4 (Johanna Jensstad, Stefan Beckman, Evelina Hellström och Joakim Isaksson) har haft så otroligt roligt tillsammans, hjälpts åt och stöttat varandra om det blivit problem. 
Att skratta tillsammans är viktigt, tycker vi alla, och det har vi gjort, trots att vi också blivit trötta på allt kvälls/nattjobb vi lagt ner. 
 
Vi känner oss nöjda för i år, men vi vill såklart prestera bättre, det vill man ju alltid, det finns alltid saker att kunna göra bättre. Vi vill locka fler knallare, finns det någon som vet någon som är intresserad att komma sista helgen i Juli på Fjällens dag i Borgafjäll får man gärna höra av sig till mig. Idéer är värdefulla, vi vill verkligen att byn ska blomma och locka upp fler folk till vår faktiskt, otroligt fina by, med alla dessa fjäll runt omkring. Vi har platser så det räcker gott. Har ni idéer om folk som vill hjälpa till på marknadsdagen, som brukar vara mellan 11-15 på lördag får man gärna höra av sig till mig med, det är fint med hjälp. 
 
Jag/vi vill tacka alla människor som ställt upp på Fjällensdag, med fika, bakning, servering mm. Vi hoppas och vill önska er alla som varit här i år och åren före det hjärtligt välkommen nästa år, till en lika bra marknad, förhoppningsvis ännu bättre. 
 
.........
 
har du synpunkter om något, vill jag gärna höra dom! Allt tåls att höra, vi vill alltid bli bättre! 
 
 
 
 
..........................................................................................................
 
Personligen vill jag säga att jag faktiskt för första gången haft det roligt att anordna något, jag har haft bra människor runt omkring mig som gett mig bra energi, det behöver man och därför blir allt så roligt. 
 
jag vill tacka (som mamma till ett 9månaders barn) till Mormor och Morfar som åkt upp från Åsele hit till Borgafjäll enbart för att vara barnvakt i 3 dygn för att jag ska kunna hjälpa tills så mycket som möjligt, dagarna har varit långa, tuffa och smärtsamma ibland, med den lilla sömnen, små barn (som man har, och vill träffa i mellan varven) och allt stök inför att kunna öppna öltältet på kvällen Mm. 
 
Stefan Johanna och Joakim ni har alla gjort en kanon insats och varit så duktiga med allt. 
 
....................................
 
 
 
 
 
 

Äckligt varmt ute

Ja tiden rullar på och jag har tänkt flera gånger natt jag ska uppdatera den hör förskräckliga bloggen, ibland funderar jag på att sluta totalt, men det roar mig ändå när jag väl har något att skriva, okey jag vet vad ni tänker nu, hon har ju aldrig något roligt att skriva, dt kan för vissa vara sant, jag mena att läsa en blogg som nästan bara sen i oktober det står om mitt barn, thats the true life. 
 
Det har inte hänt så mkt, fast det trots allt händer något varje dag. Inget jag lägger på minnet kanske.
Lukas växer, och oj vad tiden går. Det kändes som igår, då vi låg på BB och skulle få ta hem vårt lilla knyte, så fin och så helt ovetande om livet som komma skall. Idag är han 9 månader gammal och gör allting han vet han inte får göra, jag menar naturligtvis att lilla grabben börjar få lite humör, rätt underbart ändå, det börjar bli en människa lixom. Just för tillfället älskar han dammsugare och äta på alla kablar, här gäller det att inte titta bort en sekund. Det har börjat bli mycket utdragning av lådor och sånt där, sånt som hör till. Man säger nej där får man inte vara; sätter han sig ner på arslet och och skriker/gråter ut sin ilska. Han har ju länge stått och gått efter möbler, och för 1-2 månader sen började han gå själv med sin gåvagn, det gillar han, han har dock inte riktigt fått in tekniken med att svänga än, men det kommer väl. 
Han har 7st tänder, stora och fina, och vad jag kan minnas har han inte visat nått speciellt tecken på att han haft ont, han har kanske någon gång varit varm eller grinig, då har han fått sig en slurk Alvedon, vilket han älskar, den flytande alvedonen tar han utan problem. 
Han använder storlek 80 på kläder, beroende på vad det är fr kvalité och vart det är köpt, så olikt det där från klädplagg till klädplagg. Det var ett tag sen jag var på BVC nu, men sist kanske var för 2 månader sen, då vägde han närmare 10kg någonting och var 70,5 lång, ni som har sett honom vet att han har en riktigt mysig mage, armar och lår, det är ingen spätarm det här. 
 
.....................................
Åsele sommarmarknad, hur ska jag summera det? 
Åkte hem till Åsele på Onsdag morgon för att tillbringa en hel dag/kväll tillsammans med mina vänner, det har varit alldeles för lite sen vi fick barn och det är tråkigt. 
På dagen kollade vi på fotbollen som är varje år, jätte trevligt, vi grillade lite korv och drack en eller två öl. Efter matchen åkte jag hem på movägen och åt middag. Sen fick pappa skjutsa mig till Terese, han skulle även på något 40års jubileum  jag det var, men eftersom han jobbade hela veckan fick han skjutsa runt på miG istället.
 
Ja, jag ska inte prata högt om det men wärdshuset har börjat bli så tråkigt, visst det är askul att träffa folk som man inte sett på länge, men det är trångt och obehagligt. Jag förstår när dom "äldre" säger att wärdshuset inte är något att gå ut på, jag kommer att från och med i år följa deras råd och aldrig gå dit mer, jag tycker att det är trevligare att gå ut på öltältet och träffa folk där. 
I år blev det bara 1 dags utgång för min del, men det känns alldeles lagomt, man blir inte sådär "festsam" när man har små barn och så.
på torsdag morgon åkte jag och mamma upp till fjället för att hämta Lukas till Åsele det gick jätte bra, tänkte att det är ju klart han ska få vara på sommarmarknaden, han fick sin första ballong där också av världens bästa mormor och morfar. 
Fredag och lördag gick vi på marknaden. 
Natten mot lördag blev Lukas magsjuk, jag var ensam hemma med Lukas och Henry (kusins) barn. Dom sov så gott, Therese var på öltältet och även mamma och pappa. När jag gick och la mig kl 22.30 hörde jag på L andning att det inte stämde, man lär sig hur sitt barn andas och rör sig på nätterna, så jag ställde mig upp i oro om vad som var fel, då började han tok kräkas i sängen, jag torg upp han och han fortsatte över hela mig, och sådär höll dt på i 5-6h, det var inte alls kul att se han så dåligt, han skrek och grinade så vi väckte Henry, mamma och pappa hade kommit hem då så pappa fick sitta och duscha Lukas medan  jag stoppade in i tvättmaskinen och bytte sängkläder och skurade golvet, jag var vaken hela natten, man blir ju orolig, tillslut fick han ligga tillsammans med mig på en handduk och där somnade han kl 05.00 på morgonen under min armhåla, halv sittandes. 
På lördag morgon mådde han bra, han visade Inge tecken på dålig, vi trodde först att han fått i sig något, men det kände jag från början att det inte var så, det var ju så mkt kräk. 
Han var glad, pigg, lekte och busade, sov som han gjorde och inte grinig. 
 
Sen råkade vi smitta ner både gudfar Timmy och Pappa Joakim'! Med den turen jag har så blir jag aldrig smittad, det ska jag vara glad För. Så många år jag har varit med Joakim och han har legat i magsjuka bredvid mig, pussat på honom och aldrig behöva fått magsjuka. Dessutom jobbar man inom sjukvården och där har man ju varit med om en hel del vinterkräksjuka och magsjuka. 
Lukas mår bra nu, även Pappa J och Timmy. Det känns skönt att det gick över på en dag. 
 
jag har hunnit inhandla en hel del kläder till Lukas på marknaden, första gången jag går på en marknad och verkligen känner att jag vill handla där. Bästa mormor och morfar handlade ju en hel del till honom också, vilket glädje mig, är så glad jag har dom som hjälper mig med att köpa kläder mm! Första barnbarnet är verkligen något! ;-) 
 
.............................
 
igår var jag och min vän Johanna till Strömsund, Lukas hakade ju förstås på också och han sov i bilen och var så nöjd. 
Vi hade en del problem under dagen, men det finns änglar överallt. 
................
 
nu har jag/vi sjukt mycket att göra framöver tills helgen är över, marknaden i Borgafjäll startar på fredag kväll med öltält kl: 18.00 kom dit vetJa. 
Sen på lördag kl: 11.00 börjar marknaden och 18.00 igen på lördag kväll drar öltältet igång igen. 
Så vi har massa att förbereda inför dessa dagar! 
 
 
..............
nu ska jag fortsätta plocka här hemma! 
Herrå! 
 
 
 
 

Evelina Hellström

Det bästa som hände mig i livet var när min son föddes den 17 oktober 2012.

RSS 2.0