livelife

Hej alla glada!
Jag har under morgonen försökt att plocka undan här hemma, Joakim hade städat så snyggt när jag kom hem till Borgafjäll efter en hel vecka på semester i Åsele, men efter en liten stunde med en bebis blir det rätt stökigt, kläder, blöjor, leksaker, matbordet fylls snabbt, tvättkorgen blir full, ja ni vet ju hur det kan vara.
Så nu har jag startat en tvättmaskin och plockat undan det värsta, ska väl ta mig en promenad också för att få lite frisk luft.
 
Veckan har varit underbar i åsele, ibland så saknar jag faktsikt det stället, även om jag stormtrivs i Borgafjäll. Det är många som säger; Evelina, det vi drömmer om där bor du, visst är det väl så, hade det funtis fler jobbmöjligheter i fjället så hade det nog bott fler där.
Jag är glad som har jobb och som har världens bästa Johanna Jensstad som bor här, utan henne vore Borgafjäll rätt tråkigt tror jag.
Det enda jag skulle behöva för att få den där lilla stjärnan i hörnet är ett hus, då jag kan ge Lukas ett eget rum och inte behöva ha så trångt, det finns fyra lägenheter i Borgafjäll, 2 stycken 3:or och 2 stycken 2:or, jag och joakim bor i en 2:a vilket är rätt trångt, vi är ju ändå 4 stycken med Nikita, sen har dagis en 2:a också.
3:orna ägs av en kille med ett barn, och andra lägenhet bor en äldre kvinna, man önskar man på något sätt kunde få byta, men vem vill inte bo större än i en tvåa? ;/
 
Framöver i livet så blir det förhoppningsvis ett större boende, så än så blir det inga fler barn för familjen Isaksson/hellström ;) även om längtan efter en sån där liten är stor. När vi ändå prata om så söta barn så ska jag bara nämna att jaghälsade på en kompis som nyligt fått barn, åh, swå fint. När jag höll honom kunde jag inte förstå att Lukas varit så lite, det är omöjligt. Så stor som lukas är i dag, kanske närmare 7kg så känns det som att han "kom ut" så som han är nu, men jag är glad att det inte var så, men det blir lätt så att man inte ser hur som skjuter iväg i längd och tygnd när man är med dom 24 timmar om dygnet.
 
______________________________
 
Snart är det påsk, jag hade vela jobba, men Joakim har ju så oregelbundna skift, så med han vet man aldrig när han jobbar.
Och till sommaren blir det nog inget jobb heller är jag rädd, vi har inte pratat i hop oss så mycket än, kanske man ska fråga mormor om hon vill vara med Lukas när hon har semester, Joakim har så mycket projekt i sommar så det vill jag inte ta ifrån honom..
för min del är jobbet viktigt, att få träffa folk och inte bara gå hemma, även om det är skönt att få umgås med sitt barn så skulle det vara skönt att få komma in på banan igen, tjäna pengar mm.
 
nä nu vaknar grabben, dags för lite smakportioner och sen en promenad!
 
 
 
lill grabbe med kusin
 
 

Måndag

Solen skiner i Borgafjäll och idag tänkte jag inte gör allt för mkt. Tänkte bara vika lite tvätt sätta tvättmaskinen igång, sen måste jag och Lukas gå till affären och handla lite. Det är vad som är planerat idag. Dagarna går så fort ändå tycker jag... Fast man inget har att göra...förutom att ta hand om en bebis och se till att han har det bra, får sova, äta och leka lite.
 
 
Det enda jag vill fokusera på nu är att bli riktigt riktigt frisk, Lukas hostar bara nu, även om det låtre eländigt mm så mår han mycket bättre, han har haft samma som mig, feber och snuvig. D har inte varit den lättaste influensan, den har varit tung den här gången och det verkar som att inte bara vi haft den utan många andra också runt omkring. Äntligen känner jag att min snuva, min huvudvärk, min feber börjar släppa, har dock börjat få lite ont i halsen, men det stöter jag undan lätt me massa te och inne mys. 
 
 
Eftersom vi båda har känt oss rätt okey, de senaste dygnet så följdes vi med pappa Joakim igår på en promenad, det var ett underbart väder, -2 grader och solsken, vi tänkte att vi skulle gå till backen och kolla, där träffade vi på lite folk, och det var trevligt när man suttit inne några dagar och surnat. 
 
 
 
Igår gjorde jag även våfflor, kände att det kunde smaka riktigt bra med äkta vaniljglass och hemmagjord hjortronsylt, och det gjord det. 
 
............................................
 
nu sover Lukas och jag tänkte klä mig ordentligt för dagen, sen måste vi gå en sväng runt byn och sen stanna på affären en snabbis! 
 
Ha en bra dag allihopa! 
 
Förresten, jag funderar på att ha lösenord på min blogg, kände för det, det är inte SÅ många som följer mig men endel, och dom som "känner" mig kan ju fråg isåfall.
Vi får se vilket beslut jag tar!
Skulle vilja lägga ut bilder här på Lukas och oss, så mina närmsta kan hänga med Lukas växt. 
 
 

Vasaloppet!

Jag önskar jag vore frisk, fan så dåligt jag mår och grabben blir inte bättre heller. Det gör så ont i mamma hjärtat när han har så mkt snor i näsan men det kommer inte ut, det låter jobbigt att ens behöva andas, mitt lilla hjärta. Det är bara att hoppas vi blir bättre, jag hade iaf tänkt bli bättre helst imorgon så jag kan ge L mer energi. 
Det tråkiga är att Joakim också håller på att fälla dit, han har börja bli snuvig och fått ont I halsen...
 
Idag ligger vi bara inne också, vi ser på Vasaloppet och dricker te, och inte glömma min varma nyponsoppa med glass och mandelbisvier, mmmmm.... 
På sidan om har jag min C-vitamins tallrik med fruk, det är så gott med färska frukter, verkligen.
 
Till veckan ska jag och L till Åsele, mormor och morfar börja sakna oss nu, det är dax att vi packar oss i bilen och spenderar lite tid med dom. det blir några dagar tillsammans med dom. 
Jag har lite ären att uträtta så hur soM helst måste jag hem.
 
...........................................................
 
 
jag har inte så mkt ork att skriva här, jag återkommer, 
 
hejdå.

Sjukhem?

ja det är väl ungefär det vi skapat här hemma! Jag har lyckas dragit på mig Lukas förkylning, och imorse vaknade Joakim av snuva... 
Det är inte kul natt va förkyld, jag är sjukt trött men kan inte sova för att jag har ont, sen har jag ett litet barn som absolut inte är krävande (än) men fortfarande vill göra annat än att ligga i sängen. Det tar på. 
 
Nu sover han lite så nu vilar jag! 

Evelina Hellström

Det bästa som hände mig i livet var när min son föddes den 17 oktober 2012.

RSS 2.0