alla dagar är lika

Hej, det dröjer mellan inläggen, vilket jag alltid inleder min uppdatering med. Men så är det. Och många kan kanske tycka att man borde ha all tid i världen och blogga men så är inte fallet, INTE mitt iaf. 
Dagarna rullar på och Lukas blir äldre och större med dagarna, inte så att jag ser det med ögat, men alla andra ser det. Ibland brukar jag titta på Lukas och säga; men det var ju såhär jag födde dig , men inte riktigt kanske, idag väger grabben snart 10kg och är 6månader gammal, jag vet det är rätt mkt, men det finns väl inget finare än en liten rund söt unge? Och snabbt ska jag säga att jag egentligen inte tycker att han är så rund, han är helt perfekt, världens finaste. 
 
jag har varit hemma i Åsele några dagar med bilen, det gick fort och rätt bra ändå skulle jag vilja säga, vi har hunnit umgås med gudmor Terese och Fredrik, och även hunnit med att träffa Marina och hennes bebis! 
Visst är det väl skönt att komma hem, både för mig och Lukas, jag har haft folk som burit honom/styrt honom/matat honom Mm, Morbro Jimmy har varit inblandad i det rätt mkt, han vill gärna hålla och mysa med honom mkt, Jimmy var rätt skeptisk när Lukas kom till världen och han skulle honom första gången, men idag gör han såna saker som jag gör av ren automatik, det glädjer systerhjärtat. 
Lukas fick sig lite nya sockar, halksockar faktiskt eftersom han "tokspringer" nu med sin gå bil, vi har möblerat om  här hemma i Borgafjäll så han ska få plats att springa av sig, sen så fick han sig även en ny mössa och några nappar, antar att jag inte är den enda mamma som får leta i dagar efter nappar!?? Eller jag har kanske fel! 
 
Har hunnit umgås med gudfadern lite i helgen med, jag jobbade hela lördagen så Joakim och Lukas tillsammans med gudfadern och massa andra grabbar har hållt på med en vedhög, så Lukas satt fint och stilla med sina fina rosa hörselkåpor och kollade på. 
Jag är så säker på att dom kommer få så kul tillsammans när Lukas bara bli äldre och kan följa med! 
 
........................
 
jag viill så gärna hitta på saker, åka och hälsa på folk jag saknar, men känns inte som att jag hinner fast jag egentligen vill och faktiskt hinner, det som får mig att stanna är ändå Joakim, jag trivs så gott i hans sällskap, och när man har Lukas en hel dag och Joakim/pappa kommer hem blir Lukas så glad och även jag, att kunna lämna över honom och Joakim får göra kvällsgörat. Ibland saknar jag sånt när jag inte har honom i närheten, för det är bara vi två som känner vårt barn, hur många barn ni eller du än haft så kan ni/dom fortfarande inte mitt barn, så just nu känns det som att det är viktigare än någonting annat att ha joppe med mig. 
 
Lukas har fått två st små gryn ocksåni munnen, jag blev sjukt glad, för två små tänder som tittar upp!!!? Är det möjligt att man kan bli så fjantigt glad.. :) har länge kollat honom för att se, men jag har inte lyckas få syn på någon förrän idag, två små vita prickar kommer sakta men säkert upp ifrån tandköttet.. 
;) 
 
..................................
 
nu ska jag vila och mysa framför tv och sen ska jag lägga mig också, precis som Lukas! <3 
 
 

Varför jag supergillar henne så mkt! Så lik men ändå inte! Min bästa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sjuklingen.....

Nu var det ett tag sen jag var här inne, men senaste tiden har det varit mkt, faktiskt! 
 
Dagarna inför dopet har tagit tid och kraft från mig, jag har helt på egen hand kokat mig en egen köttsoppa på köttben och om ni frågar mig är det inte så svårt som det låter från börjaN trodde jag aldrig jag skulle kunna ro i land den båten, men det gjorde jag! Och den blev klart godkänd på dopet då det serverades klimp/köttsoppa som lunch och fikat bestod av cupecakes som jag och svärmor bakade ihop, svägerskan Jessica hjälpte mig med frostingen på ovansidan bakelsen så det blev kanon bra och jag vart nöjd, åt dock inget av detta själv, lite av soppan men bakelserna åt jag inte, hann inte, och på senaste tiden har sötsaker inte lockat mig längre, inte ens mitt goda hårda bröd som jag varit helt besatt av, hemskt! 
Känner att jag blir mer och mer matfrisk nu, känns as bra!
 
sen kom dopet, det gick så himla bra, man har varit lite spänd inför den här helgen som varit och passerat, och när den väl var över och. Folket man umgåtts med har åkt hem slappnar man av till 1000% och hamnar gärna i sömn, så alla chanser jag fått, då Lukas sovit då har faktiskt jag också sovit, har börjat tänka efter mer och mer på att inte stressa så mkt och hetsa mig själv, ibland stressar jag alldeles för mkt helt i onödan och jag måste sluta med det, jag mår verkligen inte bra, det ät en anledning till att jag tappat lusten/orken/tiden för att äta ordentligt. 
Lukas va. Jätte nöjd på hela dopet och pratade och även rapade mitt i allt så han fick alla inklusive prästen att få skratt attack,  jag kan inte fatta att vårt första barn är döpt och är 6 månader gammal, tiden går så otroligt fort och jag längtar tills han verkligen kan börja gå, även om många föräldrar säger att då kommer du få springa ihjäl dig istället, men det gör jag gärna, skönt att kunna ställa ner honom på marken och han står där, för nu börjar han bli sååå himla tung! 
 
Jag har haft en jätte bra helg tillsammans med nära och kära, Terese som ni alla egentligen från första början kunde förstå så blev hon ju självklart Gudmor till min/vår lilla Lukas, jag har förtroende för henne, en människa som jämt får mig personligen glad och får mig att må bra, någon som jag vet skulle klara av att ta hand om honom om något skulle hända, inte för att jag tror eller vill att något ska hända, men en människa som jag vet Lukas skulle älska lika mkt som jag älskar henne. 
Timmy blev utsedd till Gudfar och bättre val till gudfar kunde vi aldrig göra, vi har det så himla bra som har så oerhört bra människor runt omkring oss, Timmy är en lugn och fin person med ett väldigt stort hjärta, en person med karaktär och mkt kärlek, jag vet med säkerhet idag att Lukas kommer älska Timmys närhet och utflykter dom kommer göra tillsammans! <3 
tack för att ni finns! 
............................................
 
lukas har varit sjuk, hela förra veckan och i helgen, det vergick mot det friskare hållet i helgen, han blir jätte rosslig och snorig, man får använda en snorsug massor med nässpray och lite Alvedon då det krävs, men trots det jobbiga han haft så har han skinit som en sol, kanske världens bästa unge, såna gånger som när han varit sjuk så får man verkligen göra det bästa av situationen och det är långa vägar till närmsta sjukhus/lasarettet. 
En sån gång är det fruktansvärt jobbigt att vara mamma och pappa, att se sitt barn lida och ha ont, gråta krokodiltårar och inte vilja äta riktigt det GÖR ONT i ens hjärta! 
Det är konstigt, men sån sanning att när bebisar är sjuk så vaknar man på studs om dom börjar gråta, man tycker det absolut inte är jobbigt en sekund att kliva upp om han vaknar på natten och är snorig så han inte kan andas knappt eller har hög feber, finns inget mer man önskar just då än att bara ta förkylningen ifrån dom, jag skulle mer än gärna ta över de och låta mig ha ont och ha feber mm. På ett sätt känns det bra, Lukas tränar successivt upp sitt immun försvar som så småning om kommer vara toppen i framtiden, jag är själv sällan sjuk, och även om det är jobbigt när Lukas är sjuk så känns det bra att han får "göra bort det" även om jag samtidigt inte önska  honom något ont i världen. Men man kan inte skydda sina barn mot allt även om man vill! 
 
Nu tänker jag vika in årorna för kvällen och imorgon ska vi köra bil! Pju, vill inte!!! 
 
 
Kärleken när den är som störst! 

Typiskt så säg?

 
Känns inte riktigt sådär jätte bra nu, Lukas har blivit förkyld och febrig, och det bara är några stackars dagar kvar tills dopet...känns så himla typiskt. 
Han somnar så dåligt och gör allt för att hålla sig vaken! Så idag fick han sig lite Alvedon för att klara av att somna och det gjorde han på direkten, jag kommer fortsätta ge honom det bara han få vila sin kropp, vet inte, men personligen tycker jag inte att det gör något att han får sig lite Alvedon så han verkligen kan slappna av och kanske inte ha (ont)? Hur gör ni andra egentligen?! Det är inte kul när han är het som en kaffepanna och snorig som bara den den, de kan möjligtvis kanske vara tänder med, men hur som helst rinner det massa snor..
 
nu håller jag på att koka köttben, svärmor jobbar, grabbarna i huset jobbar, svärfar är i Dorotea och min lilla vän sover så gott i farmors säng! 
 
Snart dax att koka kaffe! :) 
 
........

Tisdag

 
 
Det känns alltid att jag har så mkt att berätta för er som läser varje gång jag ska logga in här och skriva några rader, men när jag väl sätter mig här och tänkte dela med mig så blir jag helt tom på ord, det kanske bara är så att jag inte ska skriva så mkt...
 
idag är det tisdag och vi har mkt tråkigt och roligt framför oss. Till att börja med blir mitt älskade barn imorgon på pricken 6 månader gammal, tiden går så oändligt fort, man kan förstå det, verkligen inte, men här är vi idag och än så länge får jag njuta över att se och följa andra som ska bli mammor, få stora magar, dela med sig om deras problem eller framförallt deras förlossningsupplevelse, vilket jag tycker är så sjukt intressant. Jag längtar tills jag får fler barn, självklart tillsammans med Joakim, men det är inte riktigt min plan att utöka vår familj än, det första steget är att hitta något annat att bo i, det känns trångt med en 2:a och jag vill så gärna bygga mitt eget hus, men jag vet att i verkligheten tar det tid och ska man vänta så länge hinner det bli mer än en sladdis unge ;), jag säger som Joakim oftast säger till mig, det löser sig alltid. 
 
förra veckan var vi och tog 6 månaders sprutan för Lill killen, det gick jääätte bra, pappa fick trösta fort efter dom två sprutorna, och ja visst river det ont i ett mamma hjärta. Men det känns skönt att det är ju av en god anledning han får dessa otäcka sprutor.. 
 
Han har kanske världens bästa rutiner som gör mig till en stolt mamma, jag kan inte minnas att det var jag/vi som faktiskt skapade dessa tillsammans med Lukas, för nu har vi det så otroligt bra, dagarna är som dom ska va, han sover inte riktigt lika mkt som han har brukat, men det säger sig själv, det skiljer säg rätt mkt från 4-6 så idag sover han kanske Max 3h totalt på hEla dygnet, och då kan dom där sömntimmarna spridas ut hur som helst, gör mig ingenting. 
Kvällarna däremot är det bästahavs lägger honom kring 20-20.30 och sen så sover han ända tills kl 07.00 utan att behöva vakna någon gång, nu har han ju faktiskt sovit så sen han kanske var 3-4månader, så vi ska absolut inte klaga, ni som har barn förstår oavsett om man är en nattuggla så är det skönt att få sova ut en hel natt sammanhängande utan att bli störd. 
 
 
.................
 
 
på fredag ska vi på begravning vilket känns riktigt tråkigt, men något som också måste göras! Det är verkligen hemskt hur livet kan förändras bara på någon sekund, ibland önskar jag att man tog hand och var rädd om varandra ordentligt, och verkligen visar varandra uppskattning, omtanke och framförallt kärlek, för när som helst kan detta vara slut och då kommer man ångra att man inte fått ge en människa det. 
Vi alla kommer att måsta förlora någon vi älskar, och det kommer göra ont, väldigt ont. Jag kan gruva mig idag, även fast jag tänker att det är "länge" kvar, men vem vet då om det är länge eller inte? Nej, ingen vet och jag tror vi alla har räknade dagar, livet ärr något vi lånat, det är så kort, ge varandra allt ni har.
 
På lördag, kommer  vårt barn att döpas i Borgafjäll tillsammans med släkt och vänner, det ska bli spännande och kul! 
Det kommer absolut inte bli något speciellt, men för mig är varje dag speciell som har fått en sån otroligt fin son, som skrattar och ler, en människa som precis påbörjat sin stora resa genom livet. Honom ska jag med all kraft och kärlek försöka hjälpa så gott det går, och med alla dom fina människor som vi/jag har runt omkring oss så kommer det gå så himla bra! 
Livet får en helt annan mening när man skaffar barn. 
 
............................
 
nu ska jag snart låta min iPad vila för natten, och lägga mig själv till sängs. Min bättre hälft är ute på en promenad med några vänner och hundar! 
 
..............
 
 
ta nu hand om varandra väl! Hata inte, om ni gör, så sluta! Slösa inte energi på sånt som du kan slösa på kärlek istället. Försök att hålla sams. 
Det förlänger kanske inte livet, men jag är säker på att samvetet du/ni bär på blir så mkt bättre! 
 
♥♥
 
 

Så lång tid tog det....

Jag hade skydd här på min blogg, men det var endel som mejlade mig om lösenordet och frågade efter det. Hatar att vara själviskt och inte dela med mig utav de goda jag har, så jag känner mig lite tvungen till att öppna upp igen! För jag hatar att säga nej och vara eginyttig! 
 
Och på sidan blir det inte så mkt bilder på Lukas här då heller, utan det kommer bli gammal hederlig text att ta sig igenom! :) 
 
och för den delen har jag så otroligt DÅLIGT minne så jag glömde mitt lösenord! Orka byta det jämt! ;) haha! 

Lösen

Förresten, det är dags nu, jag skyddar min blogg, det är för mina närmaste och jag hoppas ni har förståelse, jag skriver faktiskt inte så mkt på min blogg, så ni som inte kommer följa kommer nog inte missa så mkt. 
 
Jag kommer inte ge ut till någon annan, ledsen. Vet att såna lösenord SPRIDS! 
 
Kram ändå

Fackeltåg

Påsken är över, Det känns bra att återgå till det vanliga gamla liver, livet som en hemma mamma. Känns som att man kanske hinner göra lite mer hemma nu. Har haft massa folk hemma, bland annat Joakims alla syskon och syskonbarn, det har varit så himla mysigt verkligen, man har fått en liten energi kick, det räcker såhär nu ett tag, för snart är det dop och då blir det på samma sätt igen, massor med folk och släkt.
 
måndag onsdag fredag har det varit fackelslalom i backen, det var så otroligt vackert. Och faktisk så har jag missat det alla gånger tidigare, men ikväll satt jag med Terese i telefonen medan jag satt framför fönstret och beskådade den vackra lysande masken, längst ner slalombacken. Roligt att det finns så mkt folk som vill ställa upp och göra något sånt här kul. 
 
Ikväll käkade vi middag tillsammans med familjen Isaksson, efter det så åkte vi hem och jag gav Lukas lite mat och sen la jag honom för natten, nu sover han sen över en timme tillbaka......jag har altså egen tid, för Joakim han pistar backen ikväll, så han kommer nog inte hem förrän senare. 
 
................................
 
det har annars varit en riktigt bra dag, för både mig och svärfar tror jag nämligen. Vi 
är tydligen värd detta.....men det visste vi ju. :) 
det är faktiskt så att jag fått en systemkamera utav Joakim idag, bara för att jag typ är världens bästa flickvän och sköter hans barn så bra, jag blev så himla glad, jag brukar ta så mkt kort på Lukas, jag är väldigt noga med att han ska finnas med på mail en bild per dag, blir ännu bättre med en riktigt kamera. 
Svärfar har fått en iPad 4 sjukt, men han har ju trots allt varit lite avundsjuk på mig och min padda, så det här var han verkligen värd, dasstidningen kan ju slänga sig i väggen, eller hur bästa svärfar? ;) 
 
nu ska jag mysa ner mig i soffan! 
 
kram 

Påsken

Hej, det har blivit lite skrivet här på bloggen av många anledningar, jag har så mkt annat nu att tänka på och lägga kraft på framför allt. 
Tiden går så fort, Lukas är snart 6 månader gammal, jag njuter verkligen av mitt barn och att få vara mammaledig tillsammans med honom, visst har jag jobbat ibland, men jag ska inte ta på mig mera, jag ska hålla mig hemma tills det är dax att killen ska börja på dagis, och nu undrar ni om jag har sökt dagis plats! Och visst har vi/jag gjort det, papperen är inlämnade och jag hoppas att det kommer finnas plats här i Borgafjäll. Just nu finns det 7 barn och det kommer ramla in fler än mitt barn förhoppningsvis och snart, så dagis måste ha en större lokal. 
 
Lukas äter äntligen massa "mat" framförallt så älska han gröt. Det börjar bli rutiner nu som spelar så stor roll, om ni frågar mig. Lukas lägger vi kl 20.00 på kvällen och han sover tills kl 07.00 på morgonen, känns skönt, den värsta tiden då han ville vara vaken på natten och äta mm är över, Lukas slutade dock äta på natten då han var mellan 3-4 månader. 
majskrokar är en favorit, och som alla andra barn vid 5-6 månaders ålder så börjar han hålla i saker med händerna och stoppa i munnen, mat skedar mm. Nu sitter han på rumpstumpen rätt sp mkt själv och har blivit för ett tag sen tok intresserad av sina små fötter, det här med tålamod och sånt har han fått av mig,blir ivrig om inte saker sker på studs ochvill att det ska hända helst innan han själv ha tänkt på det. 
 
Längtar så oerhört till sommaren, eller nä nu ljög jag. Jag älskar fjället på vintern, faktiskt så tror jag vintern är min favorit årstid, jag gillar även sommaren, men upp här i fjällvärlden har vi så himla mkt mygg och knott så man blir tokig.. med tanken enbart på Lukas (som alltid numera) så känns det bittert med sommaren, så härligt att få stoppa ner honom i en fjällpulka, eller sparkholk eller bara läggà honom i min (svägerskans) voksi påse som för övrigt är det bästa som finns när man har småbarn, funkar ända till ca 3år... 
 
Det kan få bli slutet på april då den bästa tiden under årstiden är, med riktigt värmande sol, kaffe på bron tidigt på morgonen mm. 
 
Vi kommer också ha dop då, känns jätte bra! Vi har valt med kärlek Gudmor och Gudfar som vi inte kommer vara missnöjda över......
 
--------------------------------------------
 
och då påsken........
sådär om jag själv får säga det, inget känns sig likt som alla andra år. 
Vi har iaf haft uppe Joakims syskonskara, med alla deras barn mm, känns så kul och det är långt i mellan gångerna man träffat alla barn. 
 
------------------
 
ilväll har jag och Joakim varit och käkat middag med Sara och Jörgen, så kul att få träffa doM lite också som bor i norråker.... 
Sen lämnade jag Joakim där med några öl och sånt där, jag och Lukas åkte hem för att göra oss i ordning för natten. Nu sover han sen länge tillbaka och mamma Evelina kan få egen tid och lugn och ro. :) 
 
-----------
 
 
 
 
det var det lilla jag skulle säga! 
 
jag älskar alla mina närmaste och finaste människor, som gör mig så otroligt glad och lycklig, att ha fått uppleva mamma livet var inget jag trodde skulle hända på några år, men idag eller just nu ångrar jag inte en sekund att jag har min finaste fin Lukas här, vad gjorde jag utan dig Och din pappa! <3 

Evelina Hellström

Det bästa som hände mig i livet var när min son föddes den 17 oktober 2012.

RSS 2.0