det händer mycket...

Hej allihopa, att bli mamma är en hård och tuff uppgift, jag trodde det skulle finnas tid över att göra massa saker då lilla pyret sover, men det gör det inte. Det handlar alltså dagligen om att vara mamma och ta hand om sitt barn, det finns inte en minut över, och gör de det, så står jag med dammsugaren, hänger tvätt eller städar.
 
Som rubriken lyder så händer det mycket, tiden går fort och Lukas blir bara äldre och tyngre. I förrgår vägde vi oss i Risbäck, vilket visade goda resultat, han har alltså stigit ½kg, det känns riktigt bra i mamma hjärtat, nu vet man med säkerhet att lilla grynet får i sig mat som han behöver, jag har varit lite orolig.
Han har blivit en cm längre med så nu är han 51cm och väger 3735 g.
 
Igår blev Lukas 14 dagar, alltså 2 veckor gammal, kan inte förstå att jag haft honom så länge, ibland känns det som en evighet, det känns som han alltid har funtis, kärleken till honom är iaf så stor som om han gjort de.
Jag förstår att det kan bli jobbigt att läsa och se mig lägga upp bilder enbart på Lukas, men såhär blir det, du hamnar i en liten bubbla och det enda som finns är ens familj som man älskar, och speciellt den lilla bebisen som gör en så glad. Det finns nätter och dagar då man blir frustrerad, men det går över fort, och man kan inte bli elak eller arg på en sån liten hjälplös människa som bara behöver sin mamma och pappa.  Jg är världens lyckligaste, precis som alla andra mammor beskriver.
 
Idag har vi haft två st DSK sköterskor här som varit på hembesök, kollat till Lukas och framför allt mig. Det känns bra, Lukas är frisk och glad och alla vill hålla och känna på honom. Jag låter folk gärna hålla honom och se honom, det stör mig inte, från början tog det emot lite, jag blevnästan snäppet mot ledsen, jag var rädd att Lukas skulle gilla någon annan mer än mig, vilket jag intetror han gör, men det är väl något man känner från början.
 
___________________________
 
Jag och Joakim har kommit ifatt verkligeheten och vi har förstått att vi är mamma och pappa. Det går jätte bra och Lukas sover gott på natten.
Han har haft lite magknip pågrund av mig och mitt begär av chocklad, men nu är det färdigt med det, jag glömde helt bort mig, därför jag tog mig lite chocklad.
 
__________________________
 
Igår kväll vände sig han från mage till rygg flera gånger, och jag trodde inte mina ögon, jag la han på mage igen och han gjorde om det flera gånger. Som jag skrev på Facebook så blir jag alldeles chockad över hans styrka, han är så stark den här lilla killen och han lyfter sitt huvud och tittar på mig när han ligger på bröstet. helt otroligt. Jag är så stolt, det är väl tjurigheten han fått av mig.
Barnmorskorna på BB sa hela tiden att jag var tjurig med som inte tog smärtstillande, och jag är nog den personen. :)
 
Idag kommer Jessica och Signe till fjället, det ska bli så kul att få träffa dom och visa dom Lukas. Signe kommer vara så stor nu, lilla söta signe kommer vara stora söta Signe, det smäller väl bara till så är Lukas i samma storlek.
Vi fick låna en Voksi påse av Jessica för att lägga Lukas i när man är utomhus, och den fungerar kanon bra, verkligen. Den håller honom värmen perfekt, istället för att klä honom med lager på lager, är det lättsamt att stoppa ner honom i påsen och sen tuta och köra.
Endel lägger ner barnen med endast body, men jag kör body med långa armar, och ett par byxor, + mössa. Vantar om vädret säger det.
 
 
 
Nä nu ska vi vila lite innan vi tar en promenad till farmor/svärmor för eftermiddgas fika :)
 
.....Imorgon kommer även mormor, morfar och morbro till Lukas, det ska bli så otroligt härligt, då ska jag ta hand om mig själv lite, ta mina lååååååååånga duschar, kanske någon promenad för mig själv, och framför allt sätta mig framför försäkringskassan och få det gjort ;O ......
 
Ha det bra allhopa.

Evelina Hellström

Det bästa som hände mig i livet var när min son föddes den 17 oktober 2012.

RSS 2.0