i längtan efter....

...Thailand, jag kan inte låta bli att längta efter Thailand, speciellt då terese och fredrik befinner sig där och ringer och frästar mig. Jag ska verkligen åka med nästa gång tror jag, det skulle vara roligt.

Jag ska spara massa pengar nu, både till ett hus framöver och till en sådan resa igen. ! Vi se väl! :P
















loong time.


Haft lite semester från bloggen nu och det känns som det finns en hel del att berätta, men det brukar aldrig bli så att man berättar allt man gjort alla dom dagar man inte varit inne.

Onsdags iaf så hade vi byafest här i Borgafjäll, de var riktigt trevligt att träffa lite folk och lära känna nya människor, man lär ju känna varandra på ett helt annat sätt kan jag tycka. Så där var jag ända fram till kl: 00.30, helt otroligt jag som är en sån mes som gärna går hem tidigt, (mes och mes, gammal kanske det heter) :)

Torsdag, vart det inte riktigt soffdag, jag vart riktigt slö efter mina 7 öl som jag tog på onsdagen.

Fredag,Lördag,Söndag så jobbade jag på affären, jag både öppnade och stängde alla gånger så jag jag kände att jag var rätt trött, söndag slutade jag klockan 16.15 och då skyndade jag och joakim oss hem till åsele, för jag skulle på ringträning med Nikita kl.1800.

Måndag, natten från söndag till idag har varit riktigt jobbig, Nikita har inte kunnat sovit och har varit en riktigt finne i röven om jag ska säga det så, hon vaknade i natt av att mammas katter började bråka,tjaffsa (som dom alltid brukar) då var klockan ca:01.40 nånting, men jag försökte somna om fast det inte gick, Nikita låg och skrek och gnällde så jag höll på bli vansinnig, jag tänkte att hon kunde få fortsätta och att jag inte skulle ge mig för lätt, så hon fick gnälla tills Joakim som inte klara av någonting då han är trött vaknade, och jag blev arg på han för att han blir så arg och sur och tror att hon ska bli lugnare då. Så jag valde tillsut att gå ut med henne i buret då var klockan ca: 03.00, jag gick in och la mig, och efter ca: 30 min började hon skälla och gnälla ute i buret så då var det bara att kliva upp och hämta henne innan hon skulle väcka resten av movägen. När hon kom in så la hon sig och somna ca i 1½ timme, så ungefär vid halv sex hörde hon bira (pappas hund) kliva upp och gå på golvet, då började hon gnälla igen, och jag bad henne lägga sig, sen klev pappa upp och då fick jag släppa ut henne.

Så jag har egentligen inte sova så mycket för jag klev upp klockan 7.30 för att Joakim klev upp då, pigg i hågen för att han sluppit släppa ut henne och sköta henne i natt.

Det är skönt att vara hemma igen för här sover hon så länge som vi sover och här springer hon inte runt och gnäller, pju..

__________________________

Dessutom så såg jag ett Lodjur i söndags som sprang upp efter vägkanten när vi kom och körde bil. Rätt mysigt faktiskt.

__________________________


Nu ska jag gå och börja med någon middag, Joakim önskade sig stips och korv, uähh

_______________________
Byafest





Fick fler bilder, men jag orkar inte vänta på datorn, den är så seg.!











Frilufsbutiker och kläder....


..är det enda jag vill kolla på och ha, känns det som. Har blivit helt förälskad i en Jacka från Norröna i dun som har gått ner på priset, kostar ca: 2500 kr, jag vill så gärna ha den men jag vet att jag vill lägga pengar på mycket annat också.

Men jackor är bra att ha, sånt som man måste använda och slita på jämt.

_______________________________


Idag blir det ugnspannkaka! Jag ska snart ställa mig och börja göra den. Skulle gjort lite skola idag men inget har hänt trots att min etik bok landat i fjället nu! 

Eh det finns tid så fyfan! 




 

Byafest!


Ikväll är det byafesten som jag har hjälpt till att ställa i ordning tillsammans med Stefan och Johanna, jag hoppas på en trevligt och rolig kväll, kommer jag ihåg så ska jag ta lite bilder också, nu när jag blivit så blogg"nördig". Det är väl tänkt att vi alla ska ta med oss mat enskil,t och där så ska vi sitta vid elden med murikan på elden och griljera vår mat som vi har med oss, får se om jag och joakim tar med oss eller om vi äter hemma istället, jag har så himla mycket rester som jag skulle vilja bli av med, kan hellre stå ute och prata med folk. Sen får man ju gå in och äta när maten är klar så man inte behöver sitta ute och frysa ;P

Det kommer även finnas ett band på plats, jerre och jesse kommer att spela och det ska bli riktigt spännande att få se dom spela, och till det bästa ; vi satt upp en röd riktigt porrig lampa där dom ska stå och sjunga, det är riiiiiiktigt schnööögt!!
(man gör det till vad det blir)

Idag tänkte jag ta itu med skolarbetet, men än så sitter jag i långkallsonger och underställströja och har inte kommit längre, hade även tänkt gå ut till Nikita i buret och se vart jag ska truga kabeln som hon attackerar hela tiden.
Efter jag kollat buret skulle jag ha varit och släppt nikita i skogen lite, både för att röra mig själv och henne, jag fick lite absitens, men jag får se vad dagen bjuder på.

____________________________________

Hoppas ni har det bra allihopa!


Sandra och Jag 2011

My lovely friend!


Sandra, ser du det här, eller om du råkar höra av någon att jag saknar dig kan du väl förhelevete RINGA!  Jag har inte ditt nummer längre, och det finns många Sandra Olofsson i umeå!!!

blogg ivrig på senaste

ja jag har börjat skrivat rätt mycket på senaste tiden, för att jag är ledig rätt mycket just nu och orkar inte pllugga eftersom jag blir bekväm av att vara hemma för mycket, och ser så mycket annat som jag tycker är mysigare/roligare, men egentligen borde jag plugga för att så snart som möjligt bli klar med utbildningen.

Jag läste i Ute Magasinet idag och tänkte tävla om en fin jacka
Bergans dun jacka
Jag kunde frågorna någorlunda och hoppas på att ge rätt svar.




Jackan är snarlik denna!


_________________________________________


På söndag när jag stängt affären här i Borgafjäll kl 16.15 så åker vi/jag snabbt ner som ögat mot åsele för att gå ringträning med min lilla gumma kl 18.00, hur det nu ska gå, tar vi då. Jag ska ju gå utställning med henne på åsele vintermarknad och hoppas på få bra betyg trots hennes stretiga bettende ibland, så det är på tiden att hon lär sig att gå fint i ring nu också.
På måndag kl 11.30 har jag bokat tid hos veterinären Malin för vi ska ta 1års spruta vilket Nikita inte kommer att tycka om, och inte jag heller för den delen, men jag får se det från den positiva sida istället.




Hon låg bara för några månader sen i min famn och sov lätt flera timmar i rad, medan hon idag inte kan sitta still en minut.

__________________________________

Sen tänkte jag ta itu med skolarbetet om jag har någon lust för det och sedan göra klimpsoppa med kött och grönsaker.


Jag kanske åter kommer :)





skulle varit härligt

.... att få ligga i Thailand just nu!






Fjället är ju underbart med.....men värmen behöver man också....


min lilla gumma! :)

Samernas nationaldag!!






Förr i tiden
den här dagen så sa man att : Om det skulle snöa den här dagen (samernas nationaldag), så skulle det snöa i 7 veckor framöver, det sas så förr i tiden. Vi får alltså räkna med lite mera snö i 7 veckor framöver nu då, om vi ska följa det som sas förr i tiden. för idag har det kommit lite snö.
Jag har hunnit skotta halva gården en gång, andra halvan tog Joakim med traktorn.

Jag tycker om samer (lappar) jag har många vänner som är det och jag älskar deras kläder, vackert och speciellt.

Idag har jag varit ledig, hade tänkt mig massa skolarbete, men jag har presterat så himla bra tidigare och ligger så himla bra till så idag fick böckerna ligga på hyllan och vila.

Jag har istället varit på personalmöte imorse kl:9.00 och efter det fick jag rusa hem till joakim med nyckeln ut till förrådet för Joakim skulle kolla om vår stora frysbox fungerade, och det är tydligen bara jag som har nyckeln, och den skulle jag heller inte ha, för den skulle minsann ligga inne i hallen så båda två kunde andvända den, (sant där)

Efter det så åkte jag traktor med Joakim, inte så jätte roande men det är för att få tiden att gå, sen tog jag Nikita med mig till dammvägen för att släppa henne lös efter skoter spåret, vilket hon älskar mer än något annat, fjällluften är det bästa, den som inte håller med mig, är alldeles för sällan i fjället.

Sen när jag kom hem så skottade jag gården och jag och joakim tog volvon till garaget där Joakim och Sebastian bytte fordon, så helt plötsligt satt Sebastian i volvon, och jag skulle åka trktor med Joakim, i samma veva som jag bytte fordon från bil till traktor så tappar jag uppenbarligen min telefon, vilket leder till att jag blir orolig typ 25 min efter jag satt mig i traktorn, och känner att jag inte har min telefon på mig, (som vanligt har jag ljudlöst och kan inte höra den.. Jag ringer till Sebastian från Joakims telefon och frågar om min telefon ligger i bilen, han kollar och säger; Nej det gör den inte, och jag antar att han letar hemskt dåligt så jag åker dit  och hittar den heller inte, sen inser jag att den måste ligga i snöhögen som jag och joakim tillverkade med traktorn utanför garaget, för det måste ha ramlat ur när jag steg av bilen.
Fick hjälp av Stefan att raffsa i snöhögen och plötlisgt så skriker stefan ; Häär är den!!!






Nu tänkte jag börja med maten som blir kassler gratäng med ris! :)




_____________________________

Jag hoppas också att Terese och Fredrik har det jätte bra i Thailand! <3
Kramar om

jävla bitter.....

Jag är på riktigt dåligt humör nu mera, hormonerna i kroppen ruuuuusar åt alla håll och kanter och jag har inte riktigt lärt mig än att styra dessa ännu, jag har ca: 3 månader att försöka. Att vara kvinna är inte lätt fast dom flesta killar tycker att vi klagar alldeles för mycket för så lite, - men där har ni fel grabbar. Jag skulle vilja se grabbarna i kvinnan kläder en dag, och jag tror inte dom skulle stå ut.

Det började med att jag slutade snusa, för kanske 3:e gången, sist var jag utan snus i 8 veckor och jag klarade mig jätte bra tills jag började tycka att det var okey att ta ett bloss från vännen Andreas som rökte mm. Insåg att det var helt fel val utav mig, för jag gillade inte ens det. Då började jag om igen. Idag har jag varit utan snus i 4 veckor HALLELUJA  och det går fortfarande bra, jag köper och äter frukt i massor, och så gillar jag dricka och godis jätte mycket men jag ska lugna mig med det. Fick dock abstinens idag och köpte mig en tobasfri snusdosa, det känns bra att bara få lägga något under läppen.
...... jag ska hur som helst försöka för att hålla mig, jag hade hjärtklappningar och alldeles för hög puls då jag höll på med snusningen så jag valde att må bra istället för att oroa mig för att dö i förtid. :P

____________________________

Helgen är förbi och jag har hunnit gjort en hel del, vet inte om det är så mycket nödvändiga saker, men det är saker jag gillar att göra och saker som får mig att må bra. Igår släppte jag och joakim Nikita efter dammvägen och direkt så fick hon tag i en tjädertupp, som dock flög i från henne medan hon plumsade som ett tok i djupsnön efter den, tog ett tag innan vi fick tillbaka henne, men jag är så glad för att hon är så intresserad av detta, jag kan bli orolig att hon glömt bort allting tills hösten, nu ska jag vänta in våren och påsken med storm steg och sen kan sommaren få gå snabbt så höstjakten drar igång.

På kvällen åkte jag och Joakim till Johanna och Anders och drack en öl och åt panacotta, som Joakim gjorde och misslyckades lite men det gick och äta, tänk att han ska vara så tjurig. Jag erbjöd min hjälp flera gånger men han läste blint i receptet och skulle klara det på egen hand så jag lät honom göra det, ni förstår hur det gick.

Jag blev riktigt less på folket som blev fulla och valde fel ord vid fel tillfälle. Känslig som man blivit vid hormon bytet så bör man akta sig, jag är inte vanligtvis en elak tjej som vill folk illa, eller ber någon drar åt helvete. Men just nu har jag ha,nat lite på sidan om och det får man tåla ett tag framöver, men det ska inte betyda att folk får göra som dom vill, eller bete sig som dom vill.



Idag har jag varit med Johanna och hon har klippt mig lite, sen tog vi oss en lång promenad i det kalla vädret och pratade av oss det vi kunde när vi ändå kunde vara med varandra. ;>

______________________

Det var väl typ allt jag vill säga, jag hoppas att ni alla har det bra och är lika kär och lycklig som jag är ;)




















Evelina Hellström

Det bästa som hände mig i livet var när min son föddes den 17 oktober 2012.

RSS 2.0