Nu känns det verkligen....

Morgonen började härligt, jag klev upp klockan 8.oo klädde mig och promenerade till svärmor och svärfar för att dricka lite kaffe. Tog med mig ryggsäck, hund och pejlare för att senare kunna ta med mig hundarna ut på fjället trots det dåliga vädret med tjock dimma och 5 minus grader. brr säger jag bara.

Jag tog Nikita och Smilla med mig för att gå, Nikita fick naturligtvis ha pejlaren på sig eftersom att jag inte litar en sekund på henne. Hon sticker dit hon vill, och hon TROR hon får göra som hon vill, vilket hon "får" många gånger för "mig" men inte Joakim, men när hon vägrar komma till bilen då man ska åka iväg, då är en pejlare skit bra, (trots att jag inte kunde få fram kartan).
När vi började promenera så sprang nästan smilla omkull mig hela tiden (alltså, hon springer inte långt ifrån en) medans Nikita som jag knappt såg på hela färden. Det kan kunde höra och se ibland var pip från dom små lemmlarna, Nikta har verkligen terroriserat varenda liten lemmel i fjället nu, jag lovar. Hon bär dom i munnen medans dom skriker, det tycker hon är skit kul, och tydligen så är bakbenen en delikatess, för hon brukar slita av bakbenen på dom, så att dom inte kan gå, jag förstår varför dom är aggresiva dom där små krypen (snacka om att bli utsatt för allt) annars såg jag henne studsa ute på myrorna, åh så leds jag är då hon bara letar efter lemmel och möss. Visst, det var väl kanske inte det "skogstätaste" stället, men ändå, det fanns.

Niktia trivs ganska bra i fjället, (om hon får som hon vill) Joakim brukar till och med sitta och han Nikita i knäet när han kör bil, och på det så måste han sitta och hålla upp hennes huvud, för hon ligger bäst så, enligt henne själv, antar jag) Han gör det, hgan sitter och håller i hennes "tunga" huvud i ca: 30 mil, vet ni hur tungt det är. Hon har börjar bli så stor så vi kan knappt ha henne i knäet, bara det är tungt.

.............................................

Just för tillfället så sitter jag i sängen, Nikita är ute i buret och jag dricker loka och äter cheezdoodles. Nu är hon inne för en liten stund och tuggar på sitt ben, men hon har börjat bli så orolig när hon är inne, så i stor del får hon vara ute, hon trivs ute.

Idag har jag jobbat mellan 14-18 det gick rätt bra, mycket att göra innan man kommer in i allt, jag minns inget typ :)
Imorgon ska jag börja en webbkurs och jag har även fått nyckel till affären, hallå hur awsome är inte det? Det är mycket som händer i mitt/våra liv just nu.
- Nikita är en tonåring (finne i röven)
- Just nu är jag långt i från Joakim
- Jag har många bollar i luften, som någon gång måste landa
- jag vill flytta från vårt äckliga kännåsen
- Vi ska flytta ut och in i våra bostäder
- jag ska se till att kolla upp utställning för Nikita i vinter
- Jag har massor med saker i skolan jag skulle gjort
- komma ihåg alla födelesedagar, är något jag också skulle gjort.

you name it

Jag har det verkligen bra, visst jag skryter upp mig, men jag har dom bästa svärföräldrarna som hjälper mig, ställer upp med bilar, sms:ar och fråga om jag vill äta middag, fixar VHS filmer som jag ska få se på tills Joakim kommit hit på torsdag och fixat det ja dom bara finns där. :)
Sen har jag det förövrigt väldigt fint i mitt privata liv tilldelat tillsammans med Joakim. Jag är lycklig och jag har det jag behöver, inget jag saknar heller.

...............

Nu tänkte jag pröva lägga upp lite bilder.







Fjället är det bästa


världens finaste

det gör liite ont att se...

Det är söndag, helgen uppe i fjället har gått snabbt och Joakim ska åka tillbaka till Östersund och jag stannar kvar i fjället (halleluja för att slippa östersundvägen) här ska jag utföra lite "jobb", åtminstone pröva på. Det känns riktigt bra, men konstigt att stanna kvar då Joakim åker, det känns inte riktigt rätt, och han håller nog med mig om det :P

Det blir spännande det här livet i fjället..

Idag har jag och joakim satt upp Nikitas bur utanför vår lägenhet, det blev jätte bra, vi har också hunnit göra/bygga ett litet sittbord till henne som hon kan stå på i sitt bur. Så allting kommer bli hur bra som helst då vi kommer hit med alla grejor från stan, vilket blir exakt: 26/11 nästan (27/11på min och Joakims 2år dag

Vi har aldrig hunnit fira våra dagar tillsammans, knappt våra födelesedagar, eller förlovningsdagar. ;/ Men vi klarar det utan massa firande, har ingen betydelse för min del, och inte han heller. :)

Jag har fått vara med att ta upp näten med, det värsta är ju att reda ut dom, fast det kan vara en bra "tidsfördriv" och har man rätt sällskap i närheten är det alltid roligt att göra något, åtminstone vara ute. Att vara utomhus i fjället här så mycket härligare än att vara ute någon annan dag, det känns verkligen.



Det var det lilla utav mig just nu, det blir strax middag.

Sista dagen.

Nu är det äntligen fredag, jag sitter i soffan efter massor med packande, har fyllt 1-2 stora plastlådor, som jag ska ta med mig upp till fjället ikväll efter jag har slutat jobba kl 21.oo.
Det känns helt underbart att åka upp dit, när det var himla länge sen, och sen att få pröva något nytt. Jag är full av förväntningar och jag tror det här kommer vara ett utav det bästa valen jag gjort, än så länge i mitt liv. :) 

Just nu är det många bollar uppe i luften, jag pluggar ju till Uska och har en hel del att läsa och göra om kvällarna, jag kommer hinna bra mycket i veckan som kommer känner jag, förhoppningsvis. Sen så är det rätt "rörigt" här hemma i Kännåsen, kartonger, kläder, tvätt, disk, hundleksaker, hundbur, EN HUND, you name it. Det finns massor att göra, men samtidigt tycker jag att det är roligt, att ha lite press, däremot tror jag min kropp inte tycker det, sover knappt om nätterna, och är helt utmattad på morgonen då Joakim kliver upp och åker på jobbet så jag märker inte ens då han åker, jag som märker minsta rörelsen. 

Har bestämt mig för att plugga så självständigt som det går, förutom då vi ska göra provtagningar och ha "temadagar", men då är det väl att bara åka hit. Jag ligger väldigt bra till och hela utbildningen beräknas bli klar i midsommar (för dom som läser "efter skol schemat". Jag läser självständigt och gör mina "redovisningar/avstämningar" över datorn, som typ; chatt, webcamera och tele, så jag skyndar på för att bli klar någon gång. Psykologi är nästan klar och medisinskgrundkurs är så gott som klar, nu börjar jag med social omsorg som handlar väldigt mycket om lagar (vilket jag inte är så förtjust i) jag faller mer för "kroppens funktion"

Nu har jag stoppat in maskiner och startat torktumlaren, så snart laddar jag väl en ny. Under tiden gör jag mig i ordning och åker på lillänge och köper lite duschkrämer. Joakim önskade sig en låda öl och jag ska in och göra lite ärende på H&M och apoteket. 
Om ni undrar ( jag kommer inte sakna att det är lättsamt att åka på typ stan eller så.) :) 


Förra helgen var vi på ikea, jag införskaffade mig en ny säng och ett vardagsrumsbord, rätt viktiga prylar eftersom vi haft min "brudkista" som vardagsrumsbord, det gillas inte. Även om det kan vara fint så vill jag inte ha massa märken i den och så. Jag handlade även massa andra små saker som, lampor, ljus, handukar, skålar, kastruller mm. Det blev ändå inte en sån kostsam resa tyckte jag. :) 

_________________________________________________

Har dessutom pratat om att göra en tatuering, och den är på gång. En kille med namn Sven-Yngve Lindström skissar just nu, och ska få göra den. Den är inte stor eller komplicerad. 
Hade ju en dröm om en dödskalle någonstans, men skissen är fortfarande lite osäker, och han har nog inte kommit så långt, jag väntar med det till lite senare tills jag får veta vart på kroppen jag vill ha den. 

___________________________


Tack för mig allihopa, ha en bra dag.

 
Thailand 2010 - dessa vill jag också fylla i . ;)

trodde jag skulle bli bättre.

Jag trodde jag skulle bli bättre på att uppdatera bloggen när jag köpte mig en ny dator, men resultat blev inte så. Jag har fullt upp nu kan jag säga.
Jag har massa pluggande framför mig
en flytt framför mig
sett till att jag haft tid att jagat både älg och fågel
jobbat
+ att jag har ett hem och ett liv bakom allt detta som måste skötas, som tvätt, städ, handling mm. Om jag säger såhär, just nu finns ingen tid för vänner eller något liknande.

Just nu är jag i östersund, åkte hit idag (12/10) eftersom jag har föreläsning om hjärtat (cor) imorgon och det måste jag vara på. Sen bränner jag iväg hem till Åsele igen för att hinna jaga lite mera.
Har desutom inte hunnit vara med någon i åsele, finns ingen tid att hälsa på någon, inte ens mitt lilla gulliga gudbarn, det gör ont i mig.. Men vad ska jag göra..


Förlorar två kanske till och med tre jaktdagar, eftersom jag är i östersund nu, och hinner inte jaga imorgon heller eftersom skolan är från 09.00-12.00 (hoppas ja) om vi inte har psykologi med. Men isåfall så drar jag till åsele vid 12 ändå.
nu måste jag börja lägga upp ett schema, som jag egentligen tycker är kul, men för min del är det ett extra arbete.
Idag fick Andreas skjuta sin första älg, typsikt då jag inte är med. Har gått så sjukt jävla dåligt på jakten så det finns inte både i september och nu i början av oktober, och enda dagen jag inte är med på jakten så fäller dom en oxe, jag hoppas att jag får mig ett sjukt jag med ;)

Hur som helst.

Jag mår bra, mitt liv går bra och jag ser framemot min flytt till fjället, kommer bli så jävla bra och jag längtar verkligen, det blir bara en hel del att göra framöver.

Jag älskar min lilla familj, kommer vara tomt en natt utan henne, jag har redan börjat sakna den "jobbiga jäveln" :D

Jag och Nikita tog oss en sväng i skogen, och tittade på den fina utsikten i Gafsele.









Evelina Hellström

Det bästa som hände mig i livet var när min son föddes den 17 oktober 2012.

RSS 2.0